WEB BLOG
this site the web

Zon Sedap Merangsang Erotik dan Nafsu Lelaki

Ramai yang tersalah anggap bahawa zon erotik lelaki hanyalah terletak di bahagian batang zakar dan kepala zakar. Sebenarnya banyak lokasi zon erotik yang mampu merangsang kesedapan seksual di tubuh lelaki. Sebaiknya semua zon erotik ini dirangsang secara lembut dan dilakukan apabila seseorang itu berada di dalam keadaan tenang.

1. Kerandut Zakar
Kulit yang menyelaputi zakar adalah sensitif terhadap sentuhan. Ia boleh diurut dengan pergerakan secara membulat dengan menggunakan hujung jari atau secara oral. Kerandut ini boleh ditarik secara lembut ketika seks oral. Buah zakar juga boleh distimulasi secara gentelan lembut menggunakan jari.

2. Puting Dada
Puting dada lelaki mempunyai kapasiti erotik sama seperti puting dada wanita. Ia kaya dengan bekalan saraf sensitif. Pada kebanyakan lelaki, ia mempunyai kapasiti menegang dan menjadi keras bila dirangsang. Pergerakan circular yang lembut bermula dari arah luar ke dalam boleh dibuat sekeliling puting. Lelaki juga akan terangsang apabila puting dipicit dan digentel.

3. Kawasan Perineum
Kawasan perineum ini terletak antara zakar dan lubang dubur (anus). Ia boleh distimulasi dengan urutan perlahan dari pangkal zakar ke arah anus atau sebaliknya. Pergerakan secara sirkular dengan hujung jari atau secara oral di kawasan ini juga akan memberikan sensasi erotik yang tinggi. Pergerakan yang sama juga boleh dilakukan pada bahagian peha sebelah dalam.

4. Kawasan Ari-Ari (Suprapubik)
Kawasan ini terletak antara pusat dan pangkal zakar. Ia amat sensitif pada sentuhan dan urutan.

5. Kawasan Punggung
Kedua-dua pipi punggung dan celah-celah (alur punggung) antaranya adalah kawasan erotik yang jarang sangat diterokai. Gerakan jari secara perlahan dari hujung tulang belakang hingga ke anus. Lakukan ini secara berulang-ulang. Bahagian dalam pipi punggung juga boleh diusap lembut.

6. Kawasan Anus
Kawasan anus adalah zon erotik utama tetapi jarang sangat diterokai. Anus boleh distimulasi secara pergerakan circular dengan hujung jari atau oral di pembukaannya. Pergerakan ini boleh diselang-seli dengan stimulasi di kawasan perineum, bahagian dalam peha dan pipi punggung. Pergerakan jari keluar masuk dan sirkular secara perlahan-lahan mampu memberikan kenikmatan pada seseorang lelaki.

7. Urutan Prostat
Kelenjar prostat terletak di bahagian depan sebelah dalam anus. Ia boleh dirasa seperti satu bonjolan kecil. Kelenjar prostat ini boleh diurut secara perlahan dan hasilnya akan berlaku pengeluaran cecair jernih dari zakar. ini akan memberikan kenikmatan pada sesetengah lelaki. Sebelum urutan ini dilakukan, jari perlulah dilubrikasikan dengan sempurna. Seseorang lelaki itu juga perlu berada dalam keadaan yang relaks dan selesa dengan proses urutan ini.

1 ulasan:

harun berkata...

pusat juga kawasan yg sedap..kalau pusat tersembul.kena nyonyot sedap juga..kalau pusat dalam ,kena korek nikmat juga.

Catat Ulasan

 

W3C Validations

Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Morbi dapibus dolor sit amet metus suscipit iaculis. Quisque at nulla eu elit adipiscing tempor.

Usage Policies