WEB BLOG
this site the web

PETUA MENAMBAH AIR MANI

PETUA MENAMBAH AIR MANI - AIR MANI SEMAKIN BANYAK

Air mani ialah campuran cecair dari pundi prostate, pundi seminal, pundi cowpers ,pepundi dalam salur kencing, cecair dari pundi epidimis dan sperma dari kilang sperma. Ada 10 cara dapat membantu meningkatkan isipadu air mani, antaranya :-

1) Jangan kerap bersetubuh kerana lebih kerap anda mencapai ejakulasi,i sipadu air mani makin berkurangan dan cair. Jika ejakulasi selang tiga hari, air mani akan lebih mantap.

2) Elak tabiat merokok dan minum minuman keras. Kedua-dua perkara itu merendahkan tahap hormon testosterone yang mustahak untuk fungsi optima pundi yang menghasilkan air mani.

3) Lakukan senaman secara berkala, lakukan senaman kegel atau kemut, iaitu mencengkam otot lantai pelvis dan otot pembukaan lubang najis dan lubang kencing.

4) Makan makanan berkhasiat yang mengandungi kurang lemak, tinggi khasiat protein, sayur-sayuran dan kekacang. Semua itu sesuai untuk kesihatan sperma dan kandungan air mani. Kurangkan makanan pedas dan berempah.

5) Elakkan buah zakar terdedah kepada kepanasan. Kepanasan menjejaskan kilang sperma. Pakai seluar dalam longgar seperti seluar pendek “boxer” dan elak sauna atau merendam badan dalam air panas terlalu lama.

6) Kurangkan berat badan jika didapati meningkat. Peningkatan lemak perut mengganggu kestabilan hormone testosterone.

7) Belajar mengurus tahap tekanan secara positif melalui yoga dan bertafakur kerana tekanan memberi kesan negatif kepada kesihatan badan.

8) Dapatkan urutan badan yang menyegarkan supaya otot selesa dan badan tenang serta mudah berinteraksi secara seksual dan memberi isipadu air mani yang lebih.

9) Makan makanan tambahan dan herba yang dapat membantu meningkatkan isipadu air mani dan bilangan sperma seperti madu, telur ayam kampung dan buah badam. Kekacang juga membantu meningkatkan sperma, zink dapat memantapkan kilang sperma. Herba Tongkat Ali terbukti berkesan dalam meningkatkan hormon testosterone dan DHEA yang secara langsung dapat membantu memantapkan pundi serta kilang sperma. Semua ini boleh didapati di kedai jamu, pasaraya dan farmasi.

10) Lakukan hubungan seksual pada sebelah pagi atau petang kerana ketika itu mudah mengalami pemanasan yang dapat membina kecerdasan pundi yang menghasilkan air mani. Jika lakukan seks sebelah malam, tahap keaktifan badan menurun dan rangsangan kurang, jadi pengeluaran air mani juga kurang.

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

W3C Validations

Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Morbi dapibus dolor sit amet metus suscipit iaculis. Quisque at nulla eu elit adipiscing tempor.

Usage Policies